Мирна жителька Зайцевого на Донеччині загинула внаслідок обстрілу

10:35, 03.07.2020
Мирна жителька Зайцевого на Донеччині загинула внаслідок обстрілу

Окупанти вкотре відкрито продемонстрували ігнорування Мінських домовленостей

Жителька Зайцевого на Донеччині загинула внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє штаб ООС у Facebook.

 

"Сьогодні на світанку ... збройні формування Російської Федерації вкотре відкрили вогонь по населеному пункту Зайцеве. Внаслідок цинічного обстрілу з мінометів калібру 82 мм загинула місцева мешканка 1940 року народження", - йдеться у повідомленні.

 

У штабі наголошують, що окупанти вкотре відкрито продемонстрували ігнорування Мінських домовленостей та підтвердили, що життя цивільного населення для них нічого не варте.

 

Терористи сім разів порушили режим припинення вогню 3 липня, зокрема й із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

 

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог застосував артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти мм міномети та ручні протитанкові гранатомети по наших опорних пунктах на підступах до Новотошківського.

 

Також з мінометів калібру 120-мм окупанти декілька разів обстріляли українські оборонні укріплення біля Хутору Вільного і Південного.

 

А в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" агресор задіяв 120-ти та 82-х мм міномети і гранатомети на підступах до Авдіївки, а автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети неподалік Кам’янки.

 

Ще один факт застосування зброї зафіксовано на Приазов’ї – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по опорних пунктах неподалік Водяного.

 

За поточну добу, за наявною інформацією, втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

 

Як повідомляла УМ. російські окупанти на Донбасі «під кайфом» стріляють по українських захисниках і мирних мешканцях.