Верховна Рада відмовилася розглянути постанову про звільнення Авакова

19:39, 01.07.2020
Верховна Рада відмовилася розглянути постанову про звільнення Авакова

Верховна Рада відмовилася розглянути постанову про звільнення Авакова

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності вирішив залишити на посаді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

 

Як повідомляє "УМ", з посиланням на заяву народного депутата від фракції "Голос" та першого заступника голови кометіту правоохоронної діяльності  Андрія Осадчука комітет відмовився її розглядати по суті. 

 

"Спочатку постанова про відставку Авакова зависає між будівлями парламенту, тепер її відмовляються розглядати по суті, роблячи вигляд, що є більш важливі питання. Схоже, деяким нашим колегам цікавіше обговорювати футбол, ніж питання персональної відповідальності міністра, який особисто відповідає за катування, зґвалтування та побиття людей у поліцейських відділках по всій Україні. Парламент має зупинити поліцейське свавілля. Поліція має захищати, а не катувати. Аваков має піти", – заявив народний депутат. Вказано, що більшість членів комітету віддали перевагу розгляду питання тимчасової комісії щодо футболу. 

 

Нагадаємо, 2 червня у Раді почали збір підписів за відставку Авакова. Постанову на той час підписали понад 40 депутатів від «Голосу» і «Слуги народу». У фракції «Слуга народу» заявили, що цього місяця Рада не розглядатиме відставку Авакова.

 

Як повідомляла "УМ", раніше Аваков відмовився вибачатися за злочини "перевертнів" з поліції.