Повені на Західній Україні: збитки на мільярд гривень

16:52, 26.06.2020
Повені на Західній Україні: збитки на мільярд гривень

Найгіршою ситуація є на Прикарпатті та Буковині.

Негода на Західній Україні завдала чимало збитків не лише громадянам, але й державі. Сумарно фінансові втрати оцінили у майже мільярд гривень.

 

Найгіршою ситуація є на Прикарпатті та Буковині.

 

Як інформувала УМ, про це сказав заступник голови обласної адміністрації Олексій Бойко у коментарі "Суспільному".

 

Наразі інформація про збитки не є остаточною, адже руйнування є суттєвими. 

 

Станом на 25 червня сума збитків на Буковині складала 850 мільйонів гривень. Ця сума збільшилася після руйнування моста у Маршинцях та відходу води від гідроспоруд.


У "Чернівгазі" відзвітували, що збитки в Івано-Франківській області оцінили в 11 мільйонів гривень.

 

Бойко зазначив, що остаточну суму збитків знатимуть після того, як повністю спаде вода. Десятки господарств і досі залишаються підтопленими, до декількох сіл немає дорожнього сполучення.

 

Як повідомляла УМ, на Заході України кілька днів поспіль вирує жахлива негода, яка вже забрала життя 3 людей і завдала мільйонних збитків.

 

Станом на 26 червня залишаються підтопленими: 262 населених пункти, 7 731 будинок, 13 об'єктів соціальної та побутової сфери, 4 553 підвали та 12 411 присадибних ділянок.

 

 

Президент України Володимир Зеленський відвідав Івано-Франківщину, а саме селище Ланчин. І таким чином він порушив режим самоізоляції, не дочекавшись до його завершення один день.

 

Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом екоциду і порушень природоохоронного законодавства після повені на Прикарпатті