Вибух на Позняках: Кличко і Шмигаль допоможуть постраждалим

14:22, 21.06.2020
Вибух на Позняках: Кличко і Шмигаль допоможуть постраждалим

Тривають рятувальні і пошукові роботи на місці вибуху у багатоповерхівці в Дарницькому районі Києва.

Тривають рятувальні і пошукові роботи на місці вибуху у багатоповерхівці в Дарницькому районі Києва в неділю вранці. Наразі під завалами знайшли двох загиблих.

 

За даними поліції, зараз роботи по рятуванню і пошуку людей ускладнені тим, що конструкції на 9-10 поверхах нестійкі й існує загроза обрушення.

 

Крім того, у дворі цього будинку внаслідок вибуху зовнішню стіну наче видуло, також існує загроза обрушення. Тож для безпеки людей, щоб люди не постраждали, територія огороджена.

 

Як повідомляє «Україна молода», про допомогу постраждалим від вибуху вже заявили мер Києва Віталій Кличко і прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Так, Віталій Кличко уточнив, що допуск будь-якого мешканця до будинку заборонений взагалі: «Зараз у будинок жодна людина не може пройти, і ми будемо слідкувати, щоб ні в якому разі - щодо вашого хвилювання стособно мародерів - щоб нічого не відбулося».

 

Мер Києва сказав журналістам на місці події, що щодо людей, які втратили житло, "ми це питання будемо однозначно вирішувати". А голова Дарницької РДА Ярослав Лагута зазначив, що всім потребуючим буде ночівля, всіх забезпечать і харчуванням.

 

За словами Кличка, постраждалих тимчасово розмістять у інтернаті на Харківському шосе, 121.

 

«Ми зможемо це зробити (пустити людей у будівлю, щоб вони змогли забрати речі – ред.) лише після дозволу вибухотехніків, служби МНС, поліції, коли вони зможуть обстежити будівлю», - сказав мер.

 

Тоді як голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що загроза подальшого обвалу у цьому будинку не виключається. На місці події також присутній секретар РНБО Олексій Данілов.

 

У свою чергу, прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у соцмережах, що нібито узяв ситуацію з вибухом у столичній багатоповерхівці на Позняках під особистий контроль.

 

"Тримаю ситуацію на особистому контролі. На місці події перебувають голова МВС Арсен Аваков та керівник ДСНС Микола Чечоткін. Від них оперативно отримую інформацію про хід рятувальних робіт та розслідування причин вибуху", - написав Шмигаль.

 

Прем'єр повідомив, що дав доручення у понеділок це питання розглянути комісії ТЕБ і НС. Пан Шмигаль також висловив співчуття родинам загиблих: "За попередніми даними, це дві людини. Сподіваюся, що жертв не стане більше. Наші рятувальники докладають для цього всіх зусиль".

 

Прем'єр запевнив, що уряд детально вивчить причини вибуху та зробить усе можливе, щоб допомогти людям, які постраждали.

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок потужного вибуху, що стався у багатоквартирному житловому будинку в Києві на розі вулиць Крушельницької і проспекту Петра Григоренка, загинули двоє людей.