Ексрегіонал Добкін балотуватиметься в мери Києва

11:27, 17.06.2020
Ексрегіонал Добкін балотуватиметься в мери Києва

Вибори міського голови Києва заплановано на 25 жовтня 2020 року.

Колишній народний депутат та ексгубернатор Харківської області Михайло Добкін заявив, що буде боротися за крісло мера Києва на виборах восени 2020 року.

 

Як інформує УМ, про це Добкін заявив у вівторок в ефірі каналу “Наш”.

 

“Я останнім часом всерйоз розглядаю для себе можливість балотуватися і поборотися з нинішнім міським головою Києва за цей високий пост. Тому що, те, що відбувається з Києвом, мені, чесно кажучи, як жителю України, не подобається. Моя столиця повинна бути іншою: більш доглянутою, чистою, комфортною”, – сказав Добкін.

 

“Велика вірогідність того, що я подаватиму свою кандидатуру”, – додав Добкін.

 

За його словами, на посаді глави столиці він би "відремонтував Київ і зробив його класним". При цьому він додав, що в Харкові "все гаразд, там мера міняти не треба".

 

Вибори міського голови Києва заплановано на 25 жовтня 2020 року.

 

Михайло Добкін з 2006 по 2010 рік був мером Харкова, з 2010 по 2014 очолював Харківську облдержадміністрацію, до 2014 року був членом "Партії регіонів". Був народним депутатом IV і VIII скликань.

 

Як повідомляла УМ, із 2014 року посаду мера Києва обіймає Віталій Кличко, який має намір балотуватися на другий строк.

 

Про намір балотуватися на посаду столичного мера вже заявили троє нардепів від "Слуги народу": Олександр Дубінський, Олександр Ткаченко (4 червня його призначили міністром культури), Микола Тищенко та Ірина Верещук.