Леонід Добрянський «Старий» загинув під Попасною на Луганщині

19:23, 14.06.2020
Леонід Добрянський «Старий» загинув під Попасною на Луганщині

Прапорщик 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Леонід Добрянський з позивним «Старий».

Прапорщик 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Леонід Добрянський з позивним «Старий» загинув під час виконання бойового завдання від мінно-вибухової травми у суботу, 13 червня.

 

Досвідченому захиснику України, розвіднику було 45 років. «Старий» є уродженцем селища Ружин на Житомирщині, але мешкав із сім’єю у Києві.

 

Як інформує «Україна молода», прізвище загиблого воїна повідомили його побратими з 30-ї ОМБр в неділю.

 

«З глибоким сумом та болем в серці, ми повідомляємо, що 30 ОМБр назавжди втратила воїна, надійного товариша, бойового побратима, відданого захисника України! Вчора, 13 червня, під час виконання бойового завдання віддав своє життя командир відділення взводу управління розвідувальної роти прапорщик Добрянський Леонід Цезарович із позивним "Старий". Він загинув від мінно-вибухової травми, не сумісної з життям. В липні йому мало б виповнитись 46 років», - йдеться у повідомленні.

 

У бригаді ім. князя Костянтина Острозького, що Добрянський у 1992 році служив строкову службу, а у 1993-1994 роках закінчив школу прапорщиків.

 

До війни Леонід працював на авіаційному заводі «Антонов» в Києві. Та коли розпочалась війна на сході України, не зміг осторонь залишитись вдома. Він був одним з перших, хто став на захист України у самий пекельний час.

 

 

З 2014 року по 2015 рік воював у складі 72-ї ОМБр. Влітку 2014-го, під час боїв в Червонопартизанську на Луганщині Леонід отримав поранення. Тоді міна впала біля бліндажа, тож Леонід був лише контужений. Полікувавшись, воїн знову відправився на фронт.

 

Восени 2015 року приєднався до лав 30-тої окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького. Пройшов чималий бойовий шлях, побувавши в усіх гарячих точках Донбасу.

 

«Досвідчений, сміливий, йому довіряли та поважали як командири, так і бойові побратими, на нього можна було покластися, один з кращих бійців. Він ніколи не відмовляв у допомозі. Піклувався про всіх, навіть перебуваючи у відпустці, Леонід завжди здавав кров у госпіталі, для поранених побратимів», - відгукуються про «Старого» його побратими.

 

Сам Леонід Добрянський розповідав: «Як я можу не служити, якщо служать молоді хлопці? Хто їх буде вчити, передавати досвід?».

 

У бригаді розповідають, що контракт Леоніда Добрянського добігав кінця, тож вже за місяць, в липні, він міг повернутись додому, мріяв відсвяткувати весілля своєї єдиної дочки та повернутись назад до своїх побратимів. Але, на жаль, не судилось.

 

Смерть Леоніда Цезаровича осиротила родину: дружину та 24-річну доньку. Воїн до останнього подиху захищав Батьківщину. Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ.

 

«Командування та особовий склад 30-ї ОМБр ім. князя Костянтина Острозького висловлюють свої щирі співчуття рідним, близьким та друзям загиблого. Нехай земля буде пухом і вічний спокій його душі! Світла пам'ять Герою! Ми обіцяємо, що розплата за Леоніда буде для ворогів швидкою і страшною», - наголошують бойові побратими полеглого воїна.

 

У бригаді не повідомили місце загибелі розвідника «Старого», втім, відомо, що 30 ОМБр дислокується в Попаснянському районі Луганської області. На цій ділянці фронту вже кілька днів спостерігається ескалація бойових дій.

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі протягом минулої суботи. Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, ще двоє військовослужбовців отримали поранення.

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.