Пробне ЗНО 15 і 17 червня заборонено в Україні

11:21, 13.06.2020
Пробне ЗНО 15 і 17 червня заборонено в Україні

Проведення пробного ЗНО в Україні скасовано.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що Кабінет міністрів скасував і заборонив проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в Україні, яке планувалося провести 15 і 17 червня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це пан Степанов заявив під час брифінгу в суботу, посилаючись на відповідну постанову уряду.

 

«Було скасовано проведення пробного ЗНО, яке передбачалося 15 червня цього року», - сказав міністр МОЗ.

 

Згідно з постановою Кабміну від 12 червня, внесено зміни до постанови № 392 про встановлення в Україні карантину.

 

Зміни передбачають, що в підпункті 4 пункту 3 постанови, що забороняє відвідування закладів освіти її здобувачами, окрім ряду випадків, вилучено слово "пробному".

 

Тобто тепер на час карантину заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами, крім участі "у зовнішньому незалежному оцінюванні, державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів "КРОК".

 

Також уряд Шмигаля поки що не забороняє здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден, у тому числі тих, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України, та проведення підготовки судноводіїв малих/маломірних суден.

 

Зауважимо, що пробне ЗНО в Україні не є обов'язковим. Це платна послуга, яка мала на меті дати можливість краще підготуватися до основної сесії ЗНО. Результати пробного ЗНО не враховувалися при вступі до вищих навчальних закладів.

 

Як повідомляла «УМ», вражаючий антирекорд встановлено в Україні за минулу добу, 12 червня: 753 випадки зараження коронавірусом.

 

Інфіковано навіть першу леді - Олену Зеленську. Через це глава держави перейшов на особливий графік роботи, хоча перед тим навіть порушив карантин у кав’ярні Хмельницького, а також охоче зустрічався і фотографувався з робочими колективами на підприємствах Хмельниччини і Чернігівщини.