Підозра про умисне вбивство: суд дозволив примусово привести Стерненка до СБУ

11:00, 11.06.2020
Підозра про умисне вбивство: суд дозволив примусово привести Стерненка до СБУ

Активіста Сергія Стерненка викликали в СБУ, але 9 червня він не прийшов. Тепер суд дозволив примусово привести активіста для вручення підозри. Поплічник Януковича Андрій Портнов стверджує, що це буде підозра про умисне вбивство.

 

Про вручення підозри активісту за статтями про умисні тілесні ушкодження, умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами Портнов написав у своєму телеграм-каналі.

 

Зазначимо, саме "команда" Портнова захищає сім'ю вбитого нападника. Сам поплічник Януковича не раз звинувачував Стерненка саме в умисному вбивстві, а не самозахисті.

 

 

Натомість Сергій Стерненко у телеграмі повідомив, що поліція прийшла до нього додому з ухвалою про примусовий привід в СБУ до слідчого для вручення повідомлення про підозру за самозахист.

 

 

"Наша влада остаточно їба**лась. Спробувати ув'язнити людину за те, що вона захищала своє життя і здоров'я, як у випадку зі мною, це треба бути зовсім уже схибленими ідіотами", -  сказав Стерненко.

 

Водночас 11 червня о 12:00 активіст виконає ухвалу суду і прийде на провулок Аскольдів 3А у Києві. Стерненко закликав небайдужих прийти та підтримати його.

 

За словами активіста, сьогодні або завтра відбудеться суд по обранню запобіжного заходу.

 

"Можуть спробувати закрити до СІЗО. Не певен, що всіх охочих будуть пускати на засідання, ви ж знаєте нашу систему. Але кожен з вас може взяти мене на поруки. І зайти в суд" -  написав Стерненко.

 

Активіст закликав підтримувати не конкретно його, а загалом право на захист життя і здоров'я.

 

Сергій Стерненко розповів про майбутню підозру СБУ та закликав до підтримки: відеоОдеського активіста Сергія Стерненка намагалися тричі вбити ще в 2018 році.

 

Однак слідчі так і не могли тоді знайти організаторів цих замахів.

 

Як повідомляла УМ, 18 травня активіста Стерненка викликали до СБУ для ознайомлення з матеріалами справи.

 

Нагадаємо, у 2018 році на одеського активіста Сергія Стерненка було вчинено три замахи, в ході третього, 24 травня загинув нападник. Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався використавши ніж.

 

Про підозру знову зайшла мова після призначення нової генпрокурорки Ірини Венедіктової. Вона заявила, що підозру оголосять у будь-якому випадку.

 

На захист Стерненка виступає чимало активістів, а в українських містах відбулися масові акції. Люди ви ступають проти того, щоб активісту висували звинувачення у вбивстві нападника, адже Стерненко захищав власне життя.

 

Сергій Стерненко – активіст, громадський діяч, керівник організації "Небайдужі". Був активним учасником Революції Гідності, очолював одеський осередок "Правого сектору".