Міжнародні навчання НАТО Baltops почалися у Балтійському морі

14:03, 07.06.2020
Міжнародні навчання НАТО Baltops почалися у Балтійському морі

У 49-х за рахунком навчаннях Baltops беруть участь 19 країн.

Міжнародні військові навчання Baltops стартували у Балтійському морі в неділю, 7 червня. На навчання зібралися 19 країн Північноатлантичного альянсу.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють європейські ЗМІ.

 

У 49-х за рахунком навчаннях Baltops беруть участь Естонія, Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція, Туреччина, Велика Британія і США.

 

Цього року в навчаннях візьмуть участь 3 тисячі вояків НАТО з 19-ти країн, 29 суден і 29 авіаційних засобів. Навчання триватимуть з 7 по 16 червня.

 

Для забезпечення безпеки і здоров'я учасників навчання відбуватимуться винятково на морі. Такий запобіжний захід дозволить підрозділам розширити оперативне міждержавне співробітництво, забезпечивши при цьому здоров'я і готовність екіпажів для дій з підтримки постійної регіональної безпеки.

 

Baltops - це щорічні міжнародні навчання, які почали регулярно проводити з 1972 року. Їхня мета - підвищити гнучкість країн-учасниць в проведенні спільних наземних, повітряних і морських операцій в регіоні Балтійського моря.

 

Як повідомляла «УМ», Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який  приведить чинну систему військових звань ЗСУ у відповідність зі стандартами Північноатлантичного альянсу (НАТО).