Ділянку розведення №3 «Петрівське» обстріляли з житлових кварталів

07:30, 03.06.2020
Ділянку розведення №3 «Петрівське» обстріляли з житлових кварталів

Російські окупанти цілеспрямовано провокували ЗСУ на вогонь у відповідь: гатили по позиціях ООС, розмістивши міномети і артилерію поблизу житлових кварталів населених пунктів на окупованій території Донеччини.

 

Як інформує «Україна молода», штаб ООС повідомляє про збройні провокації ворога, здійсненні протягом вівторка, 2 червня.

 

Зокрема, окупанти вели вогонь з північної частини села Новоласпа, звідки випустили 13 мін 82-го калібру. В той же час, розмістивши поруч з будинками мирних мешканців Староласпи 152 мм артилерійські системи, ворог здійснив три постріли по воїнах ЗСУ.

 

Окрім цього, російські найманці розмістили міномети калібру 82 мм на межі ділянки розведення №3 "Петрівське" та обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Богданівки.

 

«Загарбники, без сумнівів, мали на меті примусити наших захисників відкривати вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити українських військовослужбовців у порушенні існуючих домовленостей, - йдеться у повідомленні штабу. - Цілком очевидно, що такі підступні дії збройні формування РФ свідомо здійснюють напередодні робочої зустрічі Тристоронньої контактної групи з метою дискредитації ЗСУ. Об’єднані сили на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали».

 

 

Таким чином, російські найманці, сховавшись за спинами дітей і жінок, вкотре продемонстрували своє істинне окупаційне обличчя.

 

У штабі ООС наголошують, що Об’єднані сили ніколи не вели, не ведуть і не будуть вести вогонь по будинках мирних жителів та цивільній інфраструктурі. І додають, що «така поведінка притаманна виключно окупаційним військам».

 

Як повідомляла «УМ», 11 квітня президент Зеленський побував на ділянці №3 «Петрівське», де йому доповіли, що ситуація на місці розведення сил контрольована та спокійна. Тож глава держави одразу зробив поспішний висновок, що розведення сил і засобів нібито допомогло зменшити кількість обстрілів у зоні ООС.

 

Після того, ворожі обстріли на ділянці №3 «Петрівське» фіксують регулярно.

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.