ОБСЄ зафіксувала позиції бойовиків «ДНР» на ділянці розведення в Петрівському

18:47, 29.05.2020
ОБСЄ зафіксувала позиції бойовиків «ДНР» на ділянці розведення в Петрівському

У листопаді 2019 розвели війська на ділянці між українською Богданівкою та окупованим Петрівським

В межах ділянки розведення в районі н. п. Петрівське на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність 20-метрових продовжень двох раніше зафіксованих траншей

 

Як йдеться у звіті ОБСЄ, траншеї зафіксовано 26 травня поблизу її південного східного кута. 

 

Того ж дня за межами ділянки розведення за даними повітряного спостереження виявлено наявність 20-метрового продовження раніше зафіксованої траншеї неподалік її північно-східного кута, а також продовження іншої траншеї приблизно за 1,5 км на схід від південно-східного кута ділянки розведення. Усі зазначені траншеї, за оцінкою, належали збройним формуванням.

 

ОБСЄ зазначає, що жодне з зазначених вище продовжень траншей не було зафіксовано за даними повітряного спостереження від 12 травня 2020 року.

 

Нагадаємо, на початку березня російські пропагандисти розпускали брехні, ніби ЗСУ повернулися на свої позиції в зоні розведення біля Петрівського.

 

У листопаді 2019 розвели війська на ділянці між українською Богданівкою та окупованим Петрівським.  Це третя ділянка фронту, де розвели сили і засоби, до цього війська розводили на Луганщині.  Там відійшли на двох ділянках-поблизу Станиці Луганської та Золотого. Внаслідок другого розведення частина села Катеринівка опинилась у сірій зоні.