На Донбасі ліквідували чотирьох окупантів

10:30, 24.05.2020
На Донбасі ліквідували чотирьох окупантів

Українські військові застосували штатне озброєння і вгамували ворога на передовій.

Захисники України знищили чотирьох російських окупантів та щонайменше сімох поранили на Донбасі протягом минулої доби, 23 квітня.

 

Такими є дані української розвідки.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє штаб Операції Об'єднаних сил в неділю.

 

Так, за минулу добу збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

 

«Для придушення вогневих засобів противника українські військові застосували штатне озброєння, після чого формування Росії припинили свою активність», - наголошують у штабі.

 

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Нагадаємо, що сталося це поблизу Верхньоторецького Ясинуватського району Донеччини, де у бійця ЗСУ поцілив ворожий снайпер.

 

Вже від початку поточної доби російські збройні формування активності не проявляли.

 

Як повідомляла "УМ", в останні дні Україна зазнала болючих втрат на фронті. Зокрема, комбат Губанов загинув під час виконання завдання командування штабу Операції об’єднаних сил у Новоайдарському районі Луганської області: на шляху патруля бойовики заклали міну. Відтак, 22 травня на Луганщині оголосили днем жалоби. 

 

Згодом неподалік від цього місця загинув солдат 93-ї бригади «Холодний Яр», навідник протитанкового дивізіону Євген Сафонов, позивний «Сафон»  - ворожа міна влучила у вантажівку, яка перевозила бійців ЗСУ.  Воїна з війсковими почестями поховали у Павлограді в суботу. 

 

Раніше старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера поблизу Золотого на Луганщині у середу, 13 травня.