На Донбасі ліквідували двох окупантів

10:00, 23.05.2020
На Донбасі ліквідували двох окупантів

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Російські окупанти 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі за минулу добу. Внаслідок ворожих обстрілів один захисник України отримав поранення, тоді як військові ЗСУ знищили двох окупантів.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у ранковому зведенні сил штабу сил ООС у суботу.

 

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Богданівки ворог тричі обстрілював позиції Об’єднаних сил, використовуючи міномети 82-го калібру, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, а також БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17.

 

Поруч з населеним пунктом Верхньоторецьке противник двічі вів вогонь із застосуванням 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Українських захисників біля Чермалика, Водяного та Пісків ворог обстріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" по оборонцях Новолуганського та Луганського збройні формування РФ вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

«Наші воїни рішуче застосовували чергові вогневі засоби. На свої нахабні дії загарбники отримали жорстку відповідь. За даними розвідки, 22 травня наші воїни знищили двох російських окупантів та ще одного поранили», - йдеться у повідомленні.

 

Відтак вже від початку поточної доби російські збройні формування активності не проявляли. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

 

Як повідомляла "УМ", в останні дні Україна зазнала болючих втрат на фронті. Зокрема, комбат Губанов загинув під час виконання завдання командування штабу Операції об’єднаних сил у Новоайдарському районі Луганської області: на шляху патруля бойовики заклали міну. Відтак, 22 травня на Луганщині оголосили днем жалоби. 

 

Згодом неподалік від цього місця загинув солдат 93-ї бригади «Холодний Яр», навідник протитанкового дивізіону Євген Сафонов, позивний «Сафон»  - ворожа міна влучила у вантажівку, яка перевозила бійців ЗСУ. 

 

Раніше старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера поблизу Золотого на Луганщині у середу, 13 травня. 

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.