На Луганщині гатять з мінометів: один захисник України загинув і двоє поранені

09:35, 14.05.2020
На Луганщині гатять з мінометів: один захисник України загинув і двоє поранені

Наслідки ворожих обстрілів позицій ЗСУ на Луганщині. (Фото 93-ї ОМБр “Холодний Яр”)

Російські окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі протягом минулої доби, 13 травня. Внаслідок ворожих обстрілів загинув український військовий, ще двоє отримали поранення в районі відповідальності ОТУ «Північ» (Луганський напрямок).

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє штаб ООС у четвер зранку.

 

Позиції ЗСУ ворог обстріляв із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

«Українські воїни на всі обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації давали жорстку відповідь та подавляли ворожий вогонь наявними засобами», - зазначають у штабі.

 

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Гнутового, Талаківки та Широкиного противник обстрілював наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. По околицях Старогнатівки окупанти двічі задіяли гранатомети різних систем.

 

Тоді як в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог поблизу Кримського двічі відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів 120-го калібру, загалом випустивши 20 мін, а також автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

По околицях Оріхового окупанти застосували 120 мм міномет, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Поруч Катеринівки загарбники порушували режим припинення вогню, застосувавши 82 мм міномети, автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

 

«Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Нажаль, ще один український захисник отримав поранення, не сумісні з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя, - йдеться у повідомленні.  - Наші військовослужбовці застосували чергові вогневі засоби та дали чітко зрозуміти ворогові, що за такі агресивні дії його чекає жорстке та невідворотне покарання».

 

За даними розвідки, 13 травня бійці Збройних Сил України поранили трьох російських окупантів.

 

Від початку поточної доби, 14 травня, станом на 7:00, збройні формування РФ п’ять разів порушили режим припинення вогню. Зокрема, біля Авдіївки противник двічі вів вогонь – з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Неподалік населеного пункту Верхньоторецьке окупанти задіяли міномети 82-го калібру та гранатомети різних систем. А біля Зайцевото та Хутора Вільного ворог гатив по позиціях ЗСУ з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.

 

Ордени «Золота зірка» Героїв України, полковників ЦСО «Альфа» СБУ Дениса Волочаєва і Дмитра Каплунова отримали їхні родичі: батьки і вдови полеглих на фронті захисників України.