На Донбасі накрили вогнем опорні пункти бойовиків

21:33, 09.05.2020
На Донбасі накрили вогнем опорні пункти бойовиків

Бійці ЗСУ відкрили по ворогу прицільний вогонь у відповідь.

Захисники України відкрили прицільний вогонь по опорних пунктах російських найманців у відповідь на їхні обстріли позицій ЗСУ на Донбасу в суботу.

 

Перед цим російські окупанти 7 разів порушили режим припинення вогню.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив штаб операції Об’єднаних сил.

 

У вечірньому зведенні штабу щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил йдеться про те, що 9 травня окупанти застосували під час обстрілів заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм та 82 мм і протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та навіть керовану ракету.

 

Зокрема, обстріли зафіксовано  в районі відповідальності ОТУ "Схід" неподалік Красногорівки та Опитного, а також Широкиного та біля Хутора Вільного. В районі відповідальності ОТУ "Північ", ворог гатив з мінометів поруч з Кримським, поблизу Новотошківського і Оріхового.

 

«Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі обстріли. Адже українські воїни з відповіддю не забарилися і на такі злочинні дії противника відкрили прицільний вогонь по опорних пунктах російських найманців. Після цього окупанти припинили свою активність. Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було. На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим «Тиша» дотримувався», - повідомляє штаб ООС.

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.