На Донбасі обстріляли з мінометів позиції ООС: троє поранених

20:59, 03.05.2020
На Донбасі обстріляли з мінометів позиції ООС: троє поранених

Українські захисники надали жорстку відповідь ворогу. (Фото ООС)

Російські окупанти шість разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі протягом неділі, 3 травня. Внаслідок ворожих обстрілів троє бійців отримали бойові травми.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє штаб ООС у неділю ввечері.

 

«Збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», - йдеться у повідомленні.

 

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог обстрілював з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї українські позиції неподалік Широкиного та Пищевика.

 

По околицях Богданівки загарбники вели вогонь з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Як наслідок, ворог отримав адекватну відповідь. Втрати ворога уточнюються.

 

Крім того, два обстріли зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Тут по захисниках Оріхового найманці вели вогонь з мінометів 82-го калібру, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали околиці Кримського.

 

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали бойові травмування, зазначили у штабі ООС.

 

"Українські захисники для припинення ворожих дій надали жорстку відповідь. Відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, окупанти відмовились від подальшої активності", - наголосили у штабі.

 

Там запевнили, що ситуація у зоні ООС надійно контролюється Об’єднаними силами.

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.