На Донбасі зросла кількість обстрілів: четверо поранених

14:17, 02.05.2020
На Донбасі зросла кількість обстрілів: четверо поранених

Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь. (Фото штабу ООС)

Російські окупанти вже 13 разів порушили режим тиші в зоні ООС на Донбасі від початку доби, 2 травня. Бойовики застосовували під час обстрілів міномети різних калібрів.

 

За півтори останніх доби поарнень зазнали четверо українських захисників на передовій.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомили у Міноборони України та штабі ООС.

 

«Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння. За наявною інформацією, сьогодні один наш герой отримав поранення внаслідок прицільних ворожих обстрілів. Втрати окупантів уточнюються», – йдеться в повідомленні.

 

Раніше штаб операції Об’єднаних сил також повідомляв про пораненння бійця ЗСУ.

 

Згідно з повідомленням, обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів тощо тривали в районі Хутора Вільний, Кримського, Оріхового, Південного та Авдіївки.

 

Водночас за минулу добу, кажуть у штабі, було зафіксовано 24 обстріли з боку бойовиків, троє українських військових зазнали поранень.

 

Таким чином, четверо воїнів ЗСУ поранено лише за півтори доби.

 

«Українські захисники для припинення ворожих дій активно застосували чергові вогневі засоби. Окупаційні підрозділи, відчувши на собі рішучість наших воїнів, відмовлялися від подальшої активності», - йдеться у повідомленні штабу ООС.

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.