Кияни боргують за комуналку 6 млрд гривень

14:15, 30.04.2020
Кияни боргують за комуналку 6 млрд гривень

оплатити всі комунальні послуги кияни можуть онлайн через "Центр комунального сервісу".

У Києві загальна заборгованість за комунальні послуги становить майже 6 мільярдів гривень, 

 

Як інформує УМ про це мер Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу у четвер.

 

"На жаль, через обмежувальні заходи, люди та підприємства зіткнулися з фінансовими проблемами. І це вплинуло також на рівень розрахунків за комунальні послуги. На сьогодні в Києві загальна заборгованість за комунальні послуги становить майже 6 млрд грн. Це - дуже велика сума. Хочу наголосити, що тенденція до зменшення рівня оплати може призвести до перебоїв із наданням комунальних послуг. Нагадаю, що термін дії знижки в 10% тепер продовжено до 30 числа кожного місяця", - наголосив мер столиці.

 

Мер Києва зазначив, що ці кошти йдуть на закупівлю газу, реконструкцію застарілих теплотрас, які необхідно ремонтувати до початку нового опалювального сезону, а також на зарплату десятки тисяч людей, які працюють у КП.

 

Кличко зазначив, що оплатити всі комунальні послуги кияни можуть онлайн через "Центр комунального сервісу".

 

"Також  створена сторінка у Facebook, де в приватних повідомленнях можна зв'язатися з фахівцями центру і отримати консультацію про надання житлово-комунальних послуг.

 

Консультації надають і на гарячій лінії "Центру комунального сервісу". Додатково відкрито 10 стаціонарних номерів телефонів - відповідно в кожному районі міста", - резюмує мер.