Обстріли біля Мар’їнки: загинув захисник України, двоє поранені

19:18, 20.04.2020
Обстріли біля Мар’їнки: загинув захисник України, двоє поранені

Ворожі обстріли не залишилися безкарними – з наявних вогневих засобів наші військовослужбовці надали жорстку та рішучу відповідь. (Фото ООС)

Російські окупанти тричі обстріляли позиції ООС на Донбасі у понеділок, 20 квітня. Внаслідок обстрілів один захисник України отримав поранення несумісні з життям, ще двох поранених бійців евакуювали до госпіталю.

 

Зокрема, найманці двічі обстріляли позиції ЗСУ в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ» (Луганщина і Світлодарська дуга) і один раз район відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» поблизу Мар’їнки.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє штаб ООС у понеділок ввечері.

 

«Сьогодні збройні формування Російської Федерації тричі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі обстріли», - йдеться у повідомленні військових.

 

Зокрема по позиціях ОТУ Північ» поблизу Південного ворог гатив з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а по захисниках Новоолександрівки вів вогонь ворожий снайпер.

 

Саме кулею снайпера було поранено українського військовослужбовця, якому оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

 

Тоді як поблизу Мар’янки ворог застосував проти наших воїнів ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

 

«Внаслідок злочинних дій російських окупантів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Воїнам надано необхідну допомогу та евакуйовано до військового медичного закладу, - інформують у ООС. – На жаль, ще один український захисник отримав поранення, не сумісні з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя».

 

У штабі додають, що «підступні обстріли з боку російських найманців не залишилися безкарними – з наявних вогневих засобів наші військовослужбовці надали жорстку та рішучу відповідь».

 

Втрати противника уточнюються. Підрозділи Об’єднаних сил готові негайно відреагувати на усі можливі загрози з боку загарбників.

 

На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. Режим "ТИША" дотримується. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

 

Зауважимо, що це вже третя бойова втрата українського війська на Донбасі у квітні 2020 року.

 

Як повідомляла «УМ», 9 квітня загинув солдат бригади «Холодний Яр» Олексій Купріков з позивним «Лєший» під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ на околицях селища Кримське Новоайдарського району Луганщини.

 

Тоді як, 12 квітня, на Вербну неділю загинув ще один «холодноярець», 32-річний Леонід Скакуненко з Дніпропетровщини з позивним «Барон» під час ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів позицій ЗСУ під селищем Кримське.