Путін: Ситуація з коронавірусом змінюється не на краще

18:04, 13.04.2020
Путін: Ситуація з коронавірусом змінюється не на краще

Володимир Путін керує Росією дистанційно: не з Кремля, а з резиденції у Ново-Огарьово. (Фото адміністрації президента РФ)

Президент Російської Федерації Володимир Путін змушений визнати, що кількість хворих на коронавірус лише збільшується в Росії щодня.

 

Він вимагає від підлеглих враховувати усі сценарії розвитку ситуації, навіть найскладніші і екстраординарні.  

 

Про це Путін сказав під час наради щодо санітарно-епідеміологічної обстановки в РФ у понеділок.

 

«Ми бачимо, що обстановка змінюється практично щодня, і, на жаль, збільшується число хворих людей. Усе більше випадків саме важкого протікання хвороби, саме важкого. Необхідно враховувати усі сценарії розвитку ситуації, навіть найскладніші і екстраординарні, з тим, щоб гнучко, оперативно коригувати стратегію і тактику наших дій, у першу чергу з надання медичної допомоги громадянам, ясна річ», - сказав Володимир Путін, який під час пандемії керує державою віддалено з Ново-Огарьово.

 

І додав: «Для того, щоб і далі діяти на випередження, – а нам, попри те, що ситуація не змінюється на краще, все-таки поки вдається діяти саме таким чином, – нам потрібен хороший, професійний прогноз».

 

Відтак, президент РФ бажає мати прогноз розвитку ситуації з коронавірусом на найближчі 10 днів і раціонально розподілити навантаження на лікарні у зв'язку з пандемією коронавірусу.

 

За його словами, медики міноборони РФ можуть бути задіяні у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції, якщо буде потрібно, заявив Путін.

 

Заступниця голови уряду РФ з питань соціальної політики Тетяна Голікова повідомила, що цього й на початку наступного тижнів в Росії очікується наростання кількості хворих на коронавірус. Наразі ж спостерігається тенденція зростання числа хворих COVID-19 від 16% до 18% в залежності від дня.

 

Віце-прем'єр РФ також повідомила що столиця лідирує за кількістю захворюваності коронавірусом: "Основне збільшення – 72,3%, як і основна захворюваність, припадає на два регіони, Москву і Московську область".

 

За словами Голікової, основна частина захворювань припадає на Москву, адже вона раніше за всіх вступила в боротьбу з коронавірусною інфекцією. На її думку, зростання захворюваності там може припинитися в найближчі два тижні.

Як повідомляла «УМ», в оточенні Путіна були виявлені випадки зараження коронавірусом. У лікаря, який влаштовував Путіну екскурсію по московській лікарні з хворими на COVID-19, також виявили коронавірус.

 

11 квітня мер російської столиці Сергій Собянін ввів "цифрові перепустки", які будуть обов'язкові для будь-яких поїздок із 15 квітня.  Москвичам на кожну поїздку в магазин чи аптеку потрібна буде така перепустка.