На Хрещатику знеструмило НБУ, Український дім і стадіон «Динамо» через пожежу

12:58, 05.04.2020
На Хрещатику знеструмило НБУ, Український дім і стадіон «Динамо» через пожежу

Рятувальники локалізували пожежу електричного обладнання в кабельному тунелі Хрещатика порошковим стволом.

Рятувальники та комунальні служби Києва локалізували пожежу кабельного електрообладнання на вулиці Хрещатик, яка сталася на світанку неділі, 5 квітня.

 

Спочатку було локалізовано пожежу електричного обладнання в кабельному тунелі порошковим стволом. Роботи з ліквідації пожежі в центрі столиці тривають.

 

Про це інформує Офіційний портал Києва.

 

Уточнюється, що роботи розпочалися вночі одразу після виявлення осередку горіння мереж у кабельному колекторі.

 

"Кабельне обладнання (380 В) знаходяться під напругою, що значно ускладнює роботи з ліквідації. Подано порошковий ствол в складі ланки ГДЗС га гасіння кабелів в колекторі зі сторони Європейської площі у підземному переході", - зазначають у КМДА.

 

За інформацією ПАТ «Київенерго», що здійснює обслуговування обладнання, спочатку були частково відключені від електропостачання вулиці Хрещатик, Десятинна, Трьохсвятительська, Володимирська, провулок Музейний тощо.

 

Внаслідок пожежі у кабельному колекторі на Хрещатику від електропостачання було відключено Нацбанк України (який було заживлено від дизельгенератора), стадіон "Динамо", Музей води, готель "Дніпро", ТРЦ "Глобус", Український дім, Арка дружби народів та ТРК Київ, а також низка житлових будинків. Орієнтовно йдеться про 80 адміністративних і житлових будівель.

 

У ДТЕК "Київські електромережі" зазначають: «О 9:36 заживили Нацбанк. О 10:44 - 69 житлових будинків та "Український дім". Підключили до дизельгенераторів ТРК "Київ", готель "Дніпро" та ТРЦ "Глобус". Гасіння пожежі завершено. Далі працюємо над відновленням електропостачання».

 

У компанії зазначили, що причини пожежі невідомі, їх буде встановлювати спеціальна комісія. Повністю електропостачання буде відновлено після гасіння пожежі та провітрювання колектору, щоб там могли працювати люди.

 

За інформацією ДТЕК , внаслідок загоряння відбулися технологічні порушення на трьох кабельних лініях напругою 10 кВ, які живлять стадіон "Динамо", Музей води.

 

Фахівці зазначають, що можливості перезаживити вказані об`єкти від резервних ліній, щоб не допустити ризику подачі напруги в місці гасіння пожежі,  не було.

 

До речі, через пожежу у кабельному тунелі на Хрещатику було відключено телефонний зв'язок у Деснянському, Дніпровському, Дарницькому, Оболонському та Подільському районах Києва.