Суд залишив вирок у 10 років для Зайцевої й Дронова

16:00, 03.04.2020
Суд залишив вирок у 10 років для Зайцевої й Дронова

Верховний суд відхилив касаційні скарги захисників фігурантів справи про смертельну ДТП у Харкові 18 жовтня 2017 року Олени Зайцевої та Геннадія Дронова та залишив у силі вироки суду першої інстанції та Апеляційного суду Харківської області: по 10 років позбавлення волі кожному.

 

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду".

 

Суд оголосив вступну та резолютивну частини рішення. Згідно з рішенням, вирок Київського районного суду Харкова та ухвала Харківського апеляційного суду у справі Зайцевої-Дронова залишається без змін, касаційні скарги адвокатів - без задоволення. Це означає, що Зайцева і Дронов сидітимуть в тюрмі по 10 років кожен", - розповіла представниця потерпілих Лариса Матвеєва

 

За її словами, головуючий суддя, читаючи касаційні клопотання, повідомив, що адвокат Олени Зайцевої просила скасувати вирок Київського райсуду Харкова і ухвалу Харківського апеляційного суду, а кримінальне провадження у цій справі закрити: "На її думку, докази у суді не доводять вини Зайцевої, а перевищення швидкості не перебуває у причиново-наслідковому зв’язку із наслідками ДТП, до того ж, у Зайцевої низка хвороб, а також вона вперше притягується до кримінальної відповідальності".


"Щодо Геннадія Дронова, то захисник Дронова просив скасувати вирок Київського райсуду Харкова і ухвалу Апеляційного суду та призначити новий розгляд справи. На його думку, суд не надав належної оцінки доказам його захисту", - додала Матвеєва.

 

За її словами, повний текст рішення буде оголошений учасникам процесу 8 квітня о 16:00.

 

Як повідомляла УМ, суд визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні аварії в Харкові на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року, в якій загинули 6 пішоходів. Зайцева та Дронов засуджені до 10 років тюрми


Аварія в Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Автомобіль Lexus, за кермом яког осиділа 21-річна студентка Олена Зайцева, рухався від площі Конституції до центру, а Volkswagen Touareg піднімався Бурсацьким узвозом. О 20:53 Lexus Зайцевої виїхав на перехрестя на шаленій швидкості на "червоне", де в нього врізався Volkswagen. Від удару Lexus відкинуло на тротуар, де стояли пішохди. П'ятеро перехожих загинули на місці. Ще одна поранена за кілька днів помера у лікарні.

 

  •