Переселенці з Донецька привезли продукти до санаторію в Нових Санжарах

14:47, 21.02.2020
Переселенці з Донецька привезли продукти до санаторію в Нових Санжарах

Переселенці з Донецька привезли продукти під санаторій у Нових Санжарах на Полтавщині, куди помістили на обсервацію евакуйованих з Китаю громадян.

 

Про це повідомив кореспондент телеканалу “Настоящего времени” Володимир Рунець у Facebook.

 

“Приїхали переселенці з Донецька. Привезли все, що змогли. „Нас уже обвиняли, что война из-за нас. Этих людей обвинят, что вирус из-за них“. Від інтерв’ю відмовилися, розвантажили машину і поїхали”, — написав журналіст.

 

 

У санаторії "Нові Санжари", де були розміщенні евакуйовані з Китаю громадяни, кожен день проводитиметься обеззараження стічних вод, а їжу будуть доставляти з Полтави.

 

"Стоки будуть обеззаражуватись кожного дня о 17:00", - повідомив журналістам начальник медцентру Олександр Блінов.

 

Він зазначив, що для цього вже створений окремий журнал. Директор медзакладу також спростував інформацію, що всі працівники санаторію звільнились, дізнавшись про нове його призначення.

 

"На сьогоднішній день у нас пішли на лікарняний двоє, а за свій рахунок написали троє. На звільнення написав один чоловік, проте заяву забрав", - розповів директор.

 

Він зазначив, що основна мета медперсоналу під час карантину - спостерігати, за симптомам: підвищенням температури, головним болем.

 

Як повідомляла УМ, літак з громадянами України та громадянами інших країн уже приземлився в Україні. Спершу його довелося посадити в Борисполі, де він дозаправиться та полетить до аеропорту в Харкові.

 

Мешканці Нових Санжар, дізнавшись, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС, почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу. Люди палили шини та дрова на під'їзді до медцентру, запалили барикаду перед автобусом, побили в ньому вікна.

 

Правоохоронці врешті решт відтіснили протестувальників у Нових Санжарах і завезли евакуйованих у медичний центр. Згодом поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах на Полтавщині. 

 

Також правоохоронці затримали 24 людини.