В аеропорту «Бориспіль» на дозаправку сів літак з евакуйованими з Китаю українцями

10:08, 20.02.2020
В аеропорту «Бориспіль» на дозаправку сів літак з евакуйованими з Китаю українцями

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" під Києвом приземлився літак рейсу PQ7302 з евакуйованими з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань українцями та іноземцями.

 

Про це кореспонденту УНН повідомили у пресслужбі летовища.

 

"Так, тільки що сів. О 9:39", - сказали в пресслужбі "Борисполя", відповідаючи на запитання, чи планують у них приймати літак з евакуйованими з Уханю українцями.

 

Це підтверджується і даними з онлайн-табло "Борисполя". Згідно з ними, літак рейсу PQ7302 прибув о 9:38 у термінал F.

 

У пресслужбі також зазначили, що всі необхідні процедури забезпечуватимуть МОЗ та ДСНС.

 

За даними видання "РБК-Україна", на злітно-посадковій смузі літак зустрічають, зокрема, люди в костюмах біологічного захисту.

 

На борту Boeing – 73 пасажири, яких евакуюють з осередку коронавірусної інфекції, а також медперсонал. У літаку з українцями перебувають також громадяни Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Рики, Панами та інших країн. Двоє громадян Казахстану мали зійти в Алмати

 

Як повідомляє пресслужба МВС :  "О 9:40 український пасажирський літак спецрейсу "PQ 7302" із евакуйованими з КНР громадянами здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль. Там він дозаправиться пальним і вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків".

 

 

Всі пасажири є здоровими і не мають симптомів коронавірусу.

 

“Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма-ати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоти фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими”, – сказано в повідомленні.

 

Після прибуття усі особи пройдуть належний прикордонний контроль із дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил ВООЗ у спеціальній відокремлені зоні летовища.

 

Спеціальним транспорт ДСНС у супроводі охороною поліції доправить евакуйованих на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області.

 

“Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки. Всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу”, – зазначили в МВС.

 

Нагадаємо, для перевезення евакуйованих громадян з Китаю підготовлено 7 автобусів ДСНС.

 

Літак рейсу PQ7302 з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з аеропорту Алмати (Казахстан) у четвер, 20 лютого, о 5:34 за місцевим часом (1:34 за київським часом).

 

Літак приземлився в аеропорту Алмати о 4:37 (0:37 за київським часом). Він вилетів з Уханя о 00:30 (18:30 за київським часом).