Літак з евакуйованими із Китаю українцями різко повернув на Полтаву

09:41, 20.02.2020
Літак з евакуйованими із Китаю українцями різко повернув на Полтаву

Літак рейсу PQ7302 з евакуйованими українцями та іноземцями з Уханя після години кружлянь між Харковом, Дніпром та Полтавою різко змінив курс у бік останньої і підлітає до Полтави.

 

Про це повідомляє сервіс Flightradar.

 

Варто зазначити, літак зробив вже понад вісім кіл в зазначеному районі.

 

В аеропорту Полтави раніше у відповідь на запитання УНН щодо літака повідомили, що "ніяких коментарів з цього приводу не даємо".

 

Раніше повідомлялось, що лайнер мав прибути до міжнародного аеропорту "Бориспіль" о 7:56. Не виключався і варіант Харківського аеропорту.

 

Голова Харківської обласної держадміністрації Олексій Кучер зазначив, що "Харків є транзитом", але куди повезуть людей, він не сказав. За його словами, Харківщину не розглядають як місце для карантину, але вона готова, пише телеканал "112 Україна.

 

Кучер повідомив, що проходити контроль у терміналі евакуйовані не будуть – одразу перемістяться в автобуси.  Йдеться про 73 особи, разом із супроводом.

 

Водночас,за його словами, літак нині прямує в бік Києва. 

 

Причиною цього може бути сильний туман, який огорнув Харків .

 
RADIOSVOBODA.ORG

Літак зайшов у повітряний простір України близько 7:00. Спочатку він летів у бік Харкова, а потім почав робити кола на південному заході області. Пунктом призначення борту вказано аеропорт "Бориспіль" під Києвом.

 

Тим часом, у Нових Санжарах Полтавської області люди перекрили дорогу і протестують проти того, щоб туди привезли евакуйованих із китайського Уханю людей.

 

МІсцеві мешканці мітингують ще з вечора середи.

Для перевезення евакуйованих з китайського міста Ухань громадян підготовлено 7 автобусів ДСНС та залучено 33 рятувальника, повідомляє ДСНС України.

 

Так, повідомляється, що для того, щоб запобігти поширенню можливого вірусу та переконатися, що на борту не буде інфікованих громадян, в Україні створено оперативний штаб з питань запобігання занесенню та поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

 

"…Державна служба з надзвичайних ситуацій перебуває у готовності до виконання завдань з транспортування громадян. Для їх перевезення підготовлено 7 автобусів ДСНС та залучено 33 рятувальника", - йдеться в повідомленні.

 

Також, встановлено тимчасові обмеження та особливі умови для в’їзду осіб, які перебували у КНР.

 

"На найближчі 14 днів вони будуть ізольовані на карантин. Приміщення з евакуйованими будуть посилені – буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. До охорони цієї території буде задіяно щодобово 47 співробітників – 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії України", - зазначається в повідомленні.

 

Окрім того, чергуватимуть піші патрулі, автопатрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поряд працюватиме Цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС.

 

Як повідомляла УМ, разом із громадянами України, які будуть евакуйовані з Китаю українським літаком, полетять громадяни щонайменше із ще восьми держав.

 

В Ухані на етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт, який проводить евакуацію в Україну, 4 людини, 3 з них українці та 1 – іноземка.

 

Нагадаємо, літак з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з аеропорту китайського міста Ухань, яке стало епіцентром епідемії вірусу COVID-19, в Україну.

 

Заступник міністра охорони здоров’я - Дмитро Коваль помилився і повідомив, що всі українці та іноземні громадяни, яких евакуюють з Китаю, на момент посадки в літак були здоровими та пройшли паспортний та митний контроль в аеропорту Уханя.