В Ухані не пустили на борт літака трьох українців

21:55, 19.02.2020
В Ухані не пустили на борт літака трьох українців

Українці і іноземці перед евакуацією в аеропорту Уханя.

Китайські медики не дозволили чотирьом  пасажирам пройти на борт евакуаційного літака, який мав вилетіти з Уханя до України у середу ввечері. Зокрема, під заборону евакуації, внаслідок протипоказань медиків, потрапили троє українців та одна іноземка.

 

Про це сказав журналістам заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

«Евакуація проходить у штатному режимі. Уряд має чіткий план і ми його виконуємо. До прийому людей готові. Літак вже вилетів. Усі пройшли відповідні перевірки. На борт допущені люди без симптомів гострої респіраторної інфекції», – сказав урядовець.

 

За його словами, на етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт 4 людини, 3 з них українці та 1 – іноземка. Після цього українські фахівці, медики, які супроводжують цей рейс, провели додатково фінальний огляд.

 

Як зазначається, всього на борт допущено 73 людини, по прибуттю вони будуть розміщені в обсервації у визначеному Кабміном об'єкті.

 

Також повідомляється, що ті, кого не допустили до евакуації, знаходяться під наглядом китайських лікарів та перебувають на постійному зв'язку з консульською службою.

 

«Прошу не створювати паніку, зберігати здоровий глузд та розуміння, що у будь-якій ситуації треба залишатися людьми. Там могли опинитись кожен із нас чи дорога нам людина. Ми забираємо людей, які і так переживають непростий період. Серед евакуйованих сім’я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Наш обов’язок – забрати їх та створити максимально комфортні умови. Це стосується не тільки організації перельоту та облаштування їх побуту, але й прийняття їх іншими українцями. Невже в такій великій країні немає місця для менше сотні громадян, які опинилися в складній ситуації?», – наголосив пан Ляшко.

 

Як повідомляла «УМ», перед цим інший заступник міністра охорони здоров’я - Дмитро Коваль помилився і повідомив, що всі українці та іноземні громадяни, яких евакуюють з Китаю, на момент посадки в літак були здоровими та пройшли паспортний та митний контроль в аеропорту Уханя.