Сутички у Нових Санжарах: 23 затриманих відпустили, 5 поліцейських у лікарні, медцентр охороняє 200 силовиків

12:16, 21.02.2020
Сутички у Нових Санжарах: 23 затриманих відпустили, 5 поліцейських у лікарні, медцентр охороняє 200 силовиків

Поліція відпустила 23 з 24 затриманих демонстрантів у Нових Санжарах, територію медичного центру охороняють 200 правоохоронців.

 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

 

Як зазначили в МВС, ще один затриманий учасник акцій протестів знаходиться на даний момент під вартою.

 

“Поліція Полтавській області повідомляє, вчора, 20 лютого, 24 найбільш агресивних особи були вилучені з натовпу і доставлені в територіальні відділи Нацполіції. Всі особи ідентифіковані, на період досудового розслідування 23 затриманих відпустили додому, ще один перебуває під вартою за статтею 208 КК”, – повідомили правоохоронці.

 

Також у поліції додали, що станом на ранок 21 лютого ситуація в Нових Санжарах спокійна.

 

Правоохоронці Полтавської області несуть службу в посиленому режимі. Цілодобово на патрулюванні знаходиться 200 правоохоронців, як поліцейських, так і гвардійців.

 

“Правоохоронці, які несуть службу, не мають можливості контактувати з громадянами у санаторії. Всі, хто прибув вчора з Китаю, в тому числі і медики, знаходяться в обсервації”, – наголосили в МВС.

 

Під час сутичок, нагадують в МВС, постраждало дев’ятеро поліцейських.

 

“Чотирьом надали першу домедичну допомогу у лікарні і відпустили додому. Ще п’ятеро перебувають на стаціонарному лікуванні та потребують додаткового обстеження. Окремі правоохоронці постраждали внаслідок потрапляння каміння в область голови”, – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що до медиків звернулась також одна цивільна особа. Лікарі констатували легкі тілесні ушкодження, надали медичну допомогу та відпустили додому.

 

Як повідомляла УМ, літак з громадянами України та громадянами інших країн уже приземлився в Україні. Спершу його довелося посадити в Борисполі, де він дозаправиться та полетить до аеропорту в Харкові.

 

Мешканці Нових Санжар, дізнавшись, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС, почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу. Люди палили шини та дрова на під'їзді до медцентру, запалили барикаду перед автобусом, побили в ньому вікна.

 

Правоохоронці врешті решт відтіснили протестувальників у Нових Санжарах і завезли евакуйованих у медичний центр. Згодом поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах на Полтавщині.

 

Також правоохоронці затримали 24 людини.