Політв'язень, журналіст Семена повернувся до материкової України

15:54, 18.02.2020
Політв'язень, журналіст Семена повернувся до материкової України

Незаконно засуджений журналіст Микола Семена виїхав з території анексованого Росією Криму на материкову частину України.

 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

 

"Микола Семена, кримський журналіст, який був 22 вересня 2017 року незаконно засуджений окупаційною владою нарешті знаходиться на контрольованій урядом України території", - написала Людмила Денісова.

 

Вона також зазначила, що журналіст зараз у безпеці та прямує до Києва.

 

Нагадаємо, кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

 

У вересні 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки.

 

Правозахисні й журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

 

У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

 

Раніше повідомлялося, що український журналіст Микола Семена зможе виїхати з території анексованого Криму на материкову частину України в липні 2019 року в разі умовно-дострокового звільнення.