Росія втричі збільшила військовий потенціал біля кордонів України - розвідка

13:19, 18.02.2020
Росія втричі збільшила військовий потенціал біля кордонів України - розвідка

Росія втричі збільшила свій військовий потенціал біля кордонів України. Про це заявив представник Головного управління розвідки МО України Вадим Скібіцький.

 

По це повідомляє ГУР МОУ.

 

"Росія втричі збільшила військовий потенціал біля кордонів України", - цитують Скібіцького у розвідці.

 

За розрахунками ГУР МОУ, до 2022-2023 років ударні угруповання Російської Федерації будуть здатні проводити повноцінні стратегічні наступальні дії проти України без проведення мобілізації.

 

Як зазначили у розвідці, "сьогодні РФ, як країна-агресор, основні зусилля спрямовує на модернізацію та оновлення саме наступального озброєння". "Відбувається переоснащення ядерної компоненти. Ракетні системи “Тополь” будуть замінювати системами “Ярс”. Триває розвиток нової ракетної системи “Cармат”, - додали у ГУР МОУ.

 

За словами Скібіцького, дальність ураження таких ракет досягає 12 тисяч кілометрів, що становить загрозу не лише для України, а й для всіх країн Європи.

 

Як повідомляла УМ,  зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.

 

Президент Володимир Зеленський назвав дії бойовиків цинічною провокацією і скликав засідання РНБО.