Кличко: на піщохідному мості зекономив 100 мільйонів

10:46, 18.02.2020
Кличко: на піщохідному мості зекономив 100 мільйонів

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що на новому пішохідно-велосипедному мості у центрі столиці не розкрадали кошти, а навпаки зекономили понад 100 мільйонів гривень.

 

Про це Кличко написав у Facebook.

 

"Ми отримали висновки експертиз всіх трьох структур. І вони свідчать не про розкрадання, а навіть – про економію коштів!

 

По факту, міст обійшовся в 278 з половиною мільйонів гривень! Плюс проектні та інші додаткові роботи. Загалом на міст з прилеглими об’єктами і територією (зокрема, парків Хрещатий і "Володимирська гірка", фонтану) місто витратило 306 мільйонів гривень хоча, за попередніми розрахунками, на весь комплекс робіт і об’єктів передбачалася сума майже 420 мільйонів.  Тобто місто зекономило понад 100 мільйонів гривень".

 

Кличко розповів, що усю документацію з будівництва мосту місто передало в Інститут судових експертиз, у Державну аудиторську службу, в Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, як це робить по всіх об’єктах, які зводить.

 

І наразі мер отримав результати експертиз усіх цих структур.

 

Кличко також додав, що тільки тепер – після висновків експертів – Київ остаточно розрахується за всі роботи.  

Міський голова нагадав, що цей міст "зробили інструментом політичної боротьби проти нього як мера": звинувачували у завищенні вартості, розкраданні коштів, говорили, що міст небезпечний і взагалі не потрібний.

 

Але попри це "скляний міст" уже став однією з візитівок Києва.

 

 

Як повідомляла УМ, ввечері 25 травня міський голова Києва Віталій Кличко урочисто відкрив новий пішохідно-велосипедний міст у столиці. Відкриття присвятили святкування Дня Києва.

 

Вже 26 травня 2019 року на двох фрагментах пішохідної частини тріснуло скло, згодом тріснув ще один фрагмент.

 

У липні 2019 року на новому пішохідно-велосипедному мосту тріснуло скло перильних огороджень.Кличка також звинувачували, що проект моста украли, що його вартість була завищена, а роботи виконані неякісно, через що скло на мосту тріснуло вже на другий день після відкриття.