«Мюнхенська доповідь»: Зеленський привніс нову енергію в зусилля з припинення війни на Донбасі

16:42, 10.02.2020
«Мюнхенська доповідь»: Зеленський привніс нову енергію в зусилля з припинення війни на Донбасі

Новий Президент України Володимир Зеленський привніс нову енергію в зусилля з припинення війни на Донбасі. 

 

Про це йдеться у доповіді Мюнхенської конференції з безпеки, розміщеній на сайті конференції.

 

"Щодо 2020 року, Міжнародна кризова група висуває на передній план десять конфліктів, які багато в чому відображають глобальні тенденції. Оскільки глобальна система "застрягла на ранній стадії радикальних змін", обставини цих конфліктів вказують на "зрушення у відносинах великих держав, інтенсивність їх конкуренції і широту амбіцій регіональних дійових осіб", - йдеться у повідомленні у звіті Мюнхенської конференції з безпеки.

 

У цьому звіті щодо десятка конфліктів, на які, за оцінкою Міжнародної кризової групи, буде звернена увага у 2020 році, Україна - на 10-й сходинці. На першому місці - Афганістан.

 

"Україна: новий президент України (Володимир Зеленський - ред.) привніс нову енергію в зусилля з припинення шестирічного конфлікту між Києвом і підтримуваними Росією сепаратистами в східному регіоні Донбас. І все ж, якщо зараз мир здається трохи більш правдоподібним, ніж рік тому, це далеко не визначено - недавні плани більш всеосяжного припинення вогню і розведення можуть зазнати краху, а бойові дії можуть загостритися", - сказано у звіті.

 

Нагадаємо, у Росії сподіваються на "досягнення прогресу" на Донбасі за Зеленського.