У Боснії заарештували двох українців, підозрюваних у пограбуванні 23 банкоматів Сбербанку

12:06, 10.02.2020
У Боснії заарештували двох українців, підозрюваних у пограбуванні 23 банкоматів Сбербанку

У Боснії і Герцеговині затримано двох громадян України, яких підозрюють у шахрайстві з банкоматами Сбербанку і участі у банді зловмисників, яка вкрала понад 2 млн марок (1,1 млн доларів).

 

Про це повідомляє Dnevni Avaz.

 

"Відповідно до рішення Кантонального суду в місті Біхач, було затримано двох українців: 57-річного Олександра Зайцева та 37-річного Дмитра Божка, які були заарештовані у неділю після того, як їх спіймали із 99 960 марками (понад 56 тисяч доларів - ред.), які вони викрали з банкомату "Сбербанку", - повідомили у прокуратурі.

 

Як зазначає видання, правоохоронці підозрюють, що у банді махінаторів було щонайменше 10 членів. Наразі розслідування справи перейшло до Федерального управління поліції, оскільки грабіж відбувся майже у всіх кантонах федерації. Для збору доказів з усіх кантонів була сформована група слідчих.

 

"В українців вилучили мобільні телефони. Зараз ведеться робота над тим, щоб з’ясувати, з ким вони контактували. Припускається, що ця банда вкрала понад 2 мільйони марок (1,1 млн доларів - ред.). У них були спеціальні декодери та комп’ютери", - йдеться у інформації.

 

Також вказується, що після допиту українців виконуючий обов'язки прокурора подав до Кантонального суду в Біхачі клопотання про ухвалення досудового ув'язнення на підставі того, що існує обґрунтована підозра у вчиненні ними кримінального злочину внаслідок комп'ютерних махінацій та наявності причин тримання під вартою - загрозу втечі, вплив на свідків та співучасників.

 

Нагадаємо, у Боснії українці пограбували 23 банкомати Сбербанку за 53 години.