Жертвами стрільця у Таїланді стали 27 людей, 57 поранено

10:10, 09.02.2020
Жертвами стрільця у Таїланді стали 27 людей, 57 поранено

Жертвами атаки молодшого офіцера Джакрафанта Томмі, який влаштував стрілянину у місті Накхонратчасіма (Таїланд) стали 27 осіб, ще 57 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

 

Про це повідомляє BBC Thai.

 

Інформацію про кількість постраждалих повідомив прем'єр-міністр країни в ході прес-конференціїї, висловивши співчуття сім'ям загиблих і поранених.

 

 

Відповідно до оприлюднених даних, загалом загинули 27 людей, з 57 поранених 25 вже виписали з медичних закладів, 32 ще перебувають на лікуванні.

 

У Міноборони Таїланду заявили, що молодший офіцер напав на свого начальника, перш ніж викрасти пістолет і боєприпаси з військового табору, після чого відкрив вогонь у торговому центрі Terminal 21, де сховався від силовиків.

 

У ніч на 9 лютого Джакрафант Томмі був ліквідований в ході спецоперації, пише Reuters.

 

Стрілок був убитий на території торговельного центру. "Поліція ліквідувала злочинця і врятувала вісім заручників. Деякі з них були поранені", йдеться в повідомленні.

 

"Спасибі поліції і військовим, які вирішили цей інцидент, - написав міністр охорони здоров'я країни Анутін Чарнвееракул на своїй сторінці в Facebook. - Надзвичайно!" Глава відомства також висловив співчуття родинам загиблих і постраждалим, запевнивши, що "лікарі подбають про здоров'я кожного, кого до них доставлять".

 

"Мотивом нападу, мабуть, було невдоволення Джакрафанта, який вважав, що його обдурили в угоді з нерухомістю", - заявив прем'єр-міністр країни Прают Чан-оча, повідомляє ВВС.
 
 
Прем'єр також повідомив, що кількість загиблих у результаті стрілянини становила 26 осіб, поранено - 57.
 

 

Відвідавши постраждалих у лікарні Накхонратчасіма, прем'єр-міністр підкреслив, що цей випадок був безпрецедентним і він сподівається, що подібне більше не повториться.

 

 

Як повідомляла УМ, у суботу 32-річний військовослужбовець армії Таїланду капрал Яккрапант Томмі застрелив свого командира і двох осіб у військовому таборі, а потім зник, викравши автомобіль. По дорозі до торгового центру "Термінал-21" він обстріляв мирних жителів. Опинившись всередині, солдат знову відкрив вогонь, після чого взяв людей в заручники.