Коронавірус вже забрав понад 630 життів у Китаї, близько 30 тисяч осіб заразилися

09:12, 07.02.2020
Коронавірус вже забрав понад 630 життів у Китаї, близько 30 тисяч осіб заразилися

Станом на 7 лютого в Китаї кількість заражених пневмонією, яка викликана новим типом коронавірусу, склала 31 161 особу, а летальних випадків нарахували вже 636.

 

Про це 7 лютого повідомив Державний комітет з питань гігієни та охорони здоров'я КНР.

 

"Станом на опівночі 6 лютого, державний комітет з питань охорони здоров'я отримав від 31 провінції (районів, міст центрального підпорядкування) інформацію про 31 161 підтвердженому разі зараження пневмонією, викликана новим різновидом коронавірусу, з них 4821 людина знаходиться у важкому стані, 636 померли, 1540 осіб виписано з лікарень", − йдеться в опублікованому повідомленні.


За останню добу в Китаї померли 73 людини та виявлені 3,1 тисячі нових випадків захворювання.

 

Окремо в Гонконзі виявлено 24 підтверджених випадків зараження (у тому числі одна людина померла), Макао − десять і на Тайвані − 16.

 

Крім того, зареєстровано ще 26,3 тисячі випадків з підозрою на новий тип коронавірусу. 

 

За офіційними даними, загальна кількість вилікуваних склала 1153 людини.


Як повідомляє AP, у Китаї сьогодні завершили будівництво другої спеціальної лікарні, щоб ізолювати та лікувати пацієнтів, заражених новим коронавірусом.

 

Зазначається, що нову лікарню розраховану на 1500 місць збудували через кілька днів після того, як перша лікарня на 1000 місць з сучасним медичним обладнанням та спеціальними боксами для ізоляції почала приймати пацієнтів.

 

Очікується, що на першій групі пацієнтів лікарні здійснюватимуть клінічні випробування нового противірусного засобу.

 

Водночас Уряд Саудівської Аравії ввів заборону на поїздки своїм громадянам до Китаю через коронавірус 2019-ncov, повідомляє SPA.

 

"Головне управління з питань паспортів оголосило про припинення поїздок громадян та емігрантів до Китайської Народної Республіки в рамках впровадження медико-санітарних процедур, прийнятих у Королівстві Саудівська Аравія для запобігання новому коронавірусу", - інформує видання.

.

За порушеня обмежувальних заходів передбачена відповідальності. Іноземцям, які мають статус резидента Саудівської Аравії і які поїдуть до Китаю, не дозволять потім повернутися до Королівства.

 

Як повідомляла УМ, станом на 5 лютого 2020 року у світі зареєстровано 28 274 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 565 випадків - летальні. Окрім Китаю, випадки захворювання зафіксовані у 24 країнах світу.

 

Наймолодшим зараженим пацієнтом є дитина, яка народилася 1 лютого в місті Ухань від матері з вірусом.

 

В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

 

В Україну прибули системи для тестування на новий коронавірус