В Україну прибули системи для тестування на новий коронавірус – МОЗ

16:43, 05.02.2020
В Україну прибули системи для тестування на новий коронавірус – МОЗ

Генеральний директор Директорату громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Андрій Скіпальський повідомив, що тестувальні системи для виявлення коронавірусу 2019-nCoV, який поширився з Китаю, вже прибули на митну територію України.

 

Трансляцію брифінгу веде Український кризовмй медіацентр.

 

 "Щодо тестсистем, сьогодні-завтра перші тестсистеми прибудуть в Україну. Вони вже, як я поінформований, знаходяться на митній території України. В України буде можливість діагностувати саме цільовим чином по даній інфекції, по даному коронавірусу", - сказав Скіпальський.

 

Скіпальський зазначив, що в Україні вже 11 пацієнтам зняли підозру на коронавірусу, двоє пацієнтів ще перебувають на діагностиці – результати будуть відомі до кінця дня 5 лютого. 

 

"Щодо пацієнтів, які в різний час звертались по допомогу та щодо діагностики, 11 пацієнтам зняли підозру на коронавірус, і підтвердилися інші віруси. Двоє пацієнтів - ще перебувають на діагностиці, і результати будуть відомі до кінця дня", - повідомив він.

 

Як повідомляла УМ, японські медики діагностували пневмонію, викликану вірусом 2019 nCoV, у 10 осіб на круїзному судні Diamond Princess, яке з 3 лютого перебуває у водах поряд з портом Йокогама.

 

Нагадаємо, кількість інфікованих пневмонією, викликаною вірусом 2019 nCoV, в материковому Китаї перевищила 24,3 тис. осіб, загинули 490 жителів.

 

Враховуючи дві смерті, що були зафіксовані за межами материкового Китаю — по одній у Філіппінах і Гонконзі — всього 492 загиблих.