Раді запропонували заборонити заборонити фільми і музику в автобусах

13:04, 05.02.2020
Раді запропонували заборонити заборонити фільми і музику в автобусах

Народні депутати подали законопроєкт про заборону відкритої трансляції в автобусах музики і фільмів.   

 

Про це у Facebook-сторінці написав депутат від "Європейської солідарності" Володимир В’ятрович. 

 

Законопроєкт №3006 який підтримали 15 нардепів з різних фракцій, забороняє транслювати в салоні автобуса музику, звук фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Водночас дозволяється передача звуку через індивідуальні навушники пасажирів, а на салон лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів.

 

"Разом з 15 колегами з різних фракцій зареєстрував законопроект №3006, покликаний покласти край акустичному насильству в пасажирському транспорті. Щиро дякую громадським організаціям, які порушили цю проблему у нещодавній заяві та колегам-депутатам, які усвідомлюють потребу захистити людей від нав’язливого звуку під час поїздок.

Ухваливши цей законопроєкт, парламент запровадить в Україні правила, які діють в усьому цивілізованому світі. Пасажири на всіх видах транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки "шансону" чи якогось серіалу.

Трансляція звуку музики чи фільмів на пасажирських рейсах дозволятиметься лише через навушники",- написав В"ятрович.

 

 

Нагадаємо, останнійскандал у ЗМІ щодо трансляції відео у автобусі відбувся 27 січня, коли волонтерка Анастасія Конфедерат, яка разом зі своєю подругою перервала поїздку в автобусі "Луцьк-Київ" через відмову вимкнути там серіал російською мовою.

 

Депутат від фракції "Слуга народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Євген Брагар заявив, що звернеться в Нацполіцію через дії волонтерок Ярини Чорногуз та Анастасії Конфедерат, які повертаючись з похорону бійця ООС вимагали від водія автобуса "Луцьк – Київ" вимкнути російський серіал.