Скандал з російським серіалом: «Слуга народу» Брагар звернеться до поліції через дії волонтерок

10:28, 30.01.2020
Скандал з російським серіалом: «Слуга народу» Брагар звернеться до поліції через дії волонтерок

Депутат від фракції "Слуга народу" Євген Брагар звернеться із заявою до ГУ Нацполіції України на волонтерок, оскільки вважає їхні дії "неприйнятними, дискримінуючими".

 

Про це депутат  від фракції "Слуга народу" Євген Брагар заявив у Facebook.

 

"Два дні тому на трасі Луцьк-Київ стався скандал за участі двох дівчат націоналістичних поглядів. Вони висунули вимогу до водія автобусу вимкнути російськомовний серіал, що демонструвався протягом поїздки", - написав депутат Брагар.

 

Він наголосив, що не існує жодних законодавчих обмежень з приводу демонстрації кінофільмів під час перевезень в автобусі.

 

На його думку, "демократичне рішення водія заслухати думку більшості пасажирів привело до того, що згадані пані самостійно залишили автобус".

 

" Ця ситуація зайвий раз доводить існування у нашій державі неприйняття позиції інших людей і культурної нетерпимості. Мене, як народного депутата, стурбувала ця новина, а особливо становище, у якому наразі перебуває водій автобусу. Перш за все, він не порушив жодного закону України та своїми діями демонстрував прагнення знайти компроміс з незадоволеними пасажирами", - вважає депут "Слуг".

 

"Я не дозволю будь-які утиски у бік водія зі сторони громадськості та унеможливлю спроби роботодавця притягнути до відповідальності цю людину", - заявив депутат.

 

Окремо Брагар висловився про "дівчат з націоналістичними поглядами":

 

"З приводу пані, то я маю власну думку щодо їх вчинку. Звісно, відстоювати право на спілкування державною мовою є важливим у наш час. Проте не менш серйозно необхідно поставитися до методів та шляхів, яким має популяризуватися любов та повага до української мови. Заклики типу: "російської мова не має лунати в Україні"- є неприйнятними, дискримінуючими та такими, які порушують закон, а саме статтю 161 ККУ.  ..Я найближчим часом звернуся із заявою до ГУ Нацполіції України", - оголосив депутат.

 

Як повідомляла УМ,  27 січня на трасі Луцьк-Київ волонтерок в АТО-ООС, які поверталися з похорону вояка 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Миколи Сорочука та попросили водія вимкнути російський серіал, висадили з автобуса