Військовий медик Клавдія Ситник загинула під час обстрілу під Новотошківським

11:08, 02.02.2020
Військовий медик Клавдія Ситник загинула під час обстрілу під Новотошківським

Клавдія Ситник загинула поблизу Новотошківського (93-тя ОМБр Холодний Яр)

Клавдія Ситник загинула під час обстрілу позицій 93-ї бригади російсько-терористичними військами поблизу Новотошківського.

Про це повідомляється на сторінці 93-ї ОМБр Холодний Яр у Facebook.

"Від обстрілу терористичних збройних формувань у районі Новотошківського Луганської області загинула старший бойовий медик механізованої роти сержант Ситник Клавдія Володимирівна (дівоче прізвище - Король)", - ідеться в повідомленні.

При цьому військові додають, що уламки ворожої зброї пробили жінці груди, хоча вона була в бронежилеті. При цьому російсько-окупаційні війська одночасно обстріляли українські позиції з мінометів, станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, тому оперативно встановити, який вид зброї став причиною смерті захисниці, неможливо.

На військову службу жінка вступила у лютому 2017 року, підписавши трирічний контракт.



У 33-річної Клавдії Ситник залишилися донька 2008 року народження.

«Вона була відвертою і справедливою. Щира, конкретна, якщо правду, то влоба! Справжній правдоруб. За це її і любили», - каже про загиблу друг Анатолій з її рідного міста.

Бригада висловлює глибокі співчуття рідним, близьким та побратимам бойового медика у зв'язку з тяжкою втратою.

Як повідомляла "УМ", у липні 2019 року на фронті під час обстрілу загинули військові медики Ірина Шевченко та Сергій Майборода.