«Рішення Кернеса щодо проспекту Жукова – насмішка із Зеленського» – УІНП

14:01, 23.01.2020
«Рішення Кернеса щодо проспекту Жукова – насмішка із Зеленського» – УІНП

Рішення міського голови Харкова Геннадія Кернеса про повернення імені радянського маршала Георгія Жукова проспекту, перейменованому на честь генерала Петра Григоренка, сприймається як насмішка з президента Володимира Зеленського.

 

Так прокоментував відповідне розпорядження Кернеса заступник голови Інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак.

 

“Як виглядає, Кернес насміхається над Зеленським. Саме так сприймається рішення Кернеса перейменовувати проспект Петра Григоренка на Жукова”, – зауважив Тиліщак на своїй сторінці у фейсбуці.

 

“Впродовж останнього місяця Зеленський не один раз підкреслював, що «не важливо як названа вулиця», та що їх варто називати «на честь тих, хто не провокує конфлікт».

 

І ось тобі, харківський міський голова, всупереч усьому, прагне перейменувати проспект, що названий на честь людини, безпосередньо пов’язаної з Харковом. Людини, ім’я якої якраз і «не викликає протиріч в нашому сьогоденні і майбутньому».

 

І це ім’я мер прагне прибрати з карти Харкова, замінивши його іменем особливо «конфліктної» постаті. Постаті, що викликає великі протиріччя не лише у суспільстві та в оцінках істориків, але й суперечить закону. Тож ці потуги харківського мера дивляться просто як намагання зробити із когось «лоха»”, – наголосив заступник голови УІНП.

 

Раніше, як повідомляла Українська правда,  на сайті Харківської міськради зібрала необхідну кількість голосів електронна петиція про повернення в назву проспекту і станції метро імені маршала Жукова.

 

Як відомо, 10 травня Геннадій Кернес подякував містянам за підтримку петицій про скасування перейменування проспекту імені Жукова на Петра Григоренка, а також знесення намету волонтерів у центрі Харкова.
 
Нагадаємо, спроба мера Харкова Геннадія Кернеса знести волонтерський намет на майдані Свободи і повернути проспекту Григоренка ім’я "генерала-м’ясника" Жукова супроводилася гучною акцією протесту. Активісти Харкова вийшли на вулицю проти знесення волонтерського намету.
 
У свою чергу Володимир В’ятрович пригрозив Кернесу судом за проспект Жукова.