Київрада заборонила феєрверки до закінчення війни на Донбасі

18:42, 20.12.2019
Київрада заборонила феєрверки до закінчення війни на Донбасі

Київрада заборонила використання феєрверків, салютів та іншої піротехніки до завершення війни на Донбасі.

 

Про це йдеться у затвердженому столичними депутатами порядку організації та проведення недержавних масових громадських заходів.

 

Заборонил й проведення розважальних заходів на Алеї Героїв Небесної Сотні та вулиці Трьохсвятительській в межах Стіни пам'яті загиблих Героїв. А організацію подій біля культових споруд додатково доведеться узгоджувати з представниками релігійних організацій, на балансі яких вони перебувають.

 

"Також у столиці забороняється проведення феєрверків, салютів та інших розважальних заходів і видовищ з використанням піротехнічних виробів на період стримування збройної агресії на сході України", - йдеться у повідомленні.

 

Заявки на проведення масових заходів треба подавати не пізніше, ніж за 15 робочих днів до запланованої дати. Якщо для організації заходу потрібне перекриття доріг та зміна руху громадського транспорту, наприклад, для проведення спортивних подій, - то заявку необхідно подати за 45 робочих днів.

 

"Вона має містити дані про організатора та сам захід (форма, мета, місце проведення або маршрут, дата та час початку і закінчення). Також обов'язково вказувати організаційні питання забезпечення події", - йдеться у рішенні.

 

Підтримали його 78 депутатів Київради.

 

У вересні 2014 року Київрада заборонила використання феєрверків у столиці терміном на три місяці. У грудні Київрада продовжила заборону на використання феєрверків у столиці до закінчення Антитерористичної операції на Сході країни.

 

Оскільки з 2017 року на Донбасі замість АТО проводиться Операція об'єднаних сил, у рішення про заборону салютів необхідно було вносити зміни.