Від ворожого обстрілу на півночі Донеччини загинув нацгвардієць Сергій Михальчук

13:31, 15.12.2019
Від ворожого обстрілу на півночі Донеччини загинув нацгвардієць Сергій Михальчук

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув унаслідок ворожого обстрілу 14 грудня. Це Сергій Михальчук, військовослужбовець Бригади швидкого реагування Національної гвардії України, який поліг у районі Світлодарської дуги.

 

Особу загиблого назвав пресофіцер БрШР, відомий у соцмережах як Харитін Старський.

 

“Нашому братику був лише 21 рік. Але він мав більше мужності, аніж сотні тисяч фізично розвинутих чоловіків, які роблять селфіки у спортзалах і засинають у своїх теплих ліжечках на гражданці. Він був одним із тієї жменьки НЕБАЙДУЖИХ, яким Україна була дійсно потрібною, на відміну від мільйонів двоногих шлунків, які плювали на цю землю і цю державу. Наш братик воював за кожного окремого українця – за тих, хто щоранку з тремтінням читає зведення з фронту, а також за тих, хто “втомився в офісі”. За тих, хто чекає вдома й за тих, хто “нас туда нє пасилал”. Він воював за свою скривджену рідну землю, як і всі його предки до того, й робив це не заради медалей чи слави, а просто тому що так роблять воїни. Саме таку долю обрали собі НАЙКРАЩІ з людей, і їх ніхто не переконає, що це було хибне рішення”, – написав Старський.

 

 

Як повідомляє Бригада швидкого реагування Нацгвардії у facebook, Михальчук прикрив від вибуху побратима.

 

"Учора в результаті артилерійського обстрілу наших позицій російська міна забрала життя нашого воїна. Під час вибуху 21-річний нацгвардієць, сержант Сергій Михальчук прийняв на себе основну кількість уламків, прикривши своїм тілом побратима. Не зважаючи на юний вік, Сергій Михальчук гідно бився з російсько-терористичним окупантом і загинув у бою, як справжній воїн. Він продемонстрував найвищий прояв бойового братерства, віддавши своє життя за побратима. Наша Бригада завжди пам'ятатиме його героїчний вчинок, а терористи отримають жорстку відплату за пролиту кров нашого воїна", - йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначається, що за виявлений героїзм Сергія Михальчука буде представлено до високої державної нагороди.

 

Як відомо, бригада швидкого реагування (4-та бригада оперативного призначення) Нацгвардії України виконує бойові завдання в районі селища Зайцеве на Донеччині та далі на північ на так званій Світлодарській дузі.