Активісти на Банковій: Зеленський не перетнув «червоні лінії»

11:57, 10.12.2019
Активісти на Банковій: Зеленський не перетнув «червоні лінії»

Організаційний комітет акції «Варта на Банковій» заявив уночі 10 грудня, що президент України Володимир Зеленський за результатами переговорів лідерів країн «нормандського формату» в Парижі не допустив здачі національних інтересів України.

 

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Президент Володимир Зеленський не перетнув жодних «червоних ліній». Вважаємо, що це і наша з вами заслуга. Саме завдяки масовому невдоволенню в Україні було засвідчено, що більшість українців хочуть миру, але не шляхом поступок агресору», – заявили члени оргкомітету у зверненні зі сцени під будівлею Офісу президента.

 

«Ми усвідомлюємо, що може існувати непублічна частина домовленостей між лідерами «нормандської четвірки», тому ми, представники громадянського суспільства, і далі стежитимемо за розвитком подій. Українська нація здатна реагувати швидко і дієво, як вона це робила неодноразово», – йдеться в заяві.

 

Водночас Зеленський заявив, що люди мають право на акції протесту щодо зустрічі в «нормандському форматі», але вони стали «козирем і аргументом» для президента Росії Володимира Путіна у переговорах 9 грудня в Парижі.

 

«Ви ж знаєте, що Україна — то демократична країна. Акції, акції — там дуже багато акцій… До речі, я вже жалію, що ми відкрили (територію біля Офісу президента) — правда, неможливо працювати, бо вони там кричать, гудять», — сказав Зеленський.

 

Він також додав, що під час перемовин російська сторона приводила «в деталях» аргументи щодо радикалізації в Україні, наводячи, в тому числі, й нинішні протести.

 

«Це був дуже непростий діалог із дуже непростими людьми. І мені здається, ці акції — тільки козир і аргумент, яким сьогодні користувався президент Російської Федерації», — додав Зеленський.