Суд Бахмута заперечує, нібито активіста Мирошниченка вбили за українську мову

16:32, 08.12.2019
Суд Бахмута заперечує, нібито активіста Мирошниченка вбили за українську мову

Пресслужба Артемівського міськрайонного суду (м. Бахмут Донецької області) назвала “недостовірною та неправдивою” інформацію, нібито місцевого активіста Артема Мирошниченка вбили через конфлікт на мовному ґрунті.

 

Про це йдеться в заяві суду.

 

“Після розгляду судом клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу неповнолітньому, який підозрюється у вчиненні злочину відносно активіста та волонтера м. Бахмута, у публікаціях та особистих коментарях в соціальних мережах розповсюджується інформація про те, що цей злочин був скоєний на ґрунті ненависті до української мови та України. Поширена інформація ґрунтується на неправдивих даних та є недостовірною. У ході закритого судового засідання, яке проводилось судом 02 грудня, таких фактів не встановлено та не виявлено”, – сказано в повідомленні суду для преси.

 

Як повідомляла УМ, у неділю, 8 грудня 2019 року, в місті Бахмуті Донецької області відбувалася церемонія прощання з відомим проукраїнським громадським активістом Артемом Мірошниченком, якого тиждень тому п'яний підліток по-звірячому забив до смерті за спілкування українською мовою.

 

29 листопада після 22 години вечора по вул. Горького, в районі поштового відділення №7 на Артема Мирошниченка, громадського активіста, було скоєно напад, в результаті якого він отримав важкі ушкодження.

 

Йому було зроблено складну операцію і він перебував в комі. 6 грудня Артем Мірошниченко помер.

 

Поліція встановила причетних. Ними виявились двоє неповнолітніх молодиків — вихованців місцевого спортивного клубу. Одного з них суд відправив під домашній арешт. Щодо другого звинувачення ще не було пред`явлено.