Кабмін призначив Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам'яті

14:07, 04.12.2019
Кабмін призначив Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам'яті

Кабінет міністрів України призначив Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам'яті.


Про це міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський написав у своєму каналі в Telegram.

 

"Кабмін ухвалив рішення призначити Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам'яті", - написав Бородянський.

 

Це призначення також прокоментував колишній Голова УІНП Володимир В'ятрович.

 

"Антон Дробович - голова Український інститут національної пам'яті. Чергове неправильне кадрове рішення уряду в гуманітарній політиці. Це вже не помилка, а розворот в інший бік. В національній пам‘яті може не лишитися місця для України та українців", - написав В'ятрович.

 

 

 

Як писала Новинарня, нинішні працівники УІНП називають Дробовича “лобістом російської концепції меморіалу в Бабиному Яру”, який опонував лінії Інституту часів Володимира В’ятровича в цій темі.

 

Антон Дробович — кандидат філософських наук, експерт у сфері освіти і культури, дослідник міфології та сучасних комунікацій, арт-критик, член правління Молодіжної асоціації релігієзнавців. Працює доцентом кафедри культурології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та експертом Інституту суспільно-економічних досліджень. Лауреат ІV мистецтвознавчого конкурс Stedley Art Foundation, автор циклу лекцій на тему міфології у мистецтві, а також понад 50 наукових публікацій у сфері філософії, культурології та антропології.