У Сенаті не знайшли підтвердження втручанню України у вибори 2016 року — CNN

13:44, 03.12.2019
У Сенаті не знайшли підтвердження втручанню України у вибори 2016 року — CNN

Комітет з питань розвідки Сенату США, під контролем республіканців, не знайшов доказів втручання України у президентські вибори США 2016 року.

 

Про це повідомляє CNN із посиланням на свої джерела.

 

“Комітет з питань розвідки Сенату, під контролем республіканців, розглянув заяви щодо втручання України під час (президентських - ред.) виборів 2016 року та не знайшли доказів для підтвердження заяв”, - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначає CNN, таким чином висновки комітету повністю збігаються з висновками американських відомств, які також не знайшли доказів втручання України в американські вибори у 2016 році.

 

За словами співрозмовника, американська розвідка ніколи не писала звіт, в якому вони б звинувачували українську владу у втручанні. Проте нині деякі сенатори-республіканці продовжують стверджувати, що Київ втручався у президентські вибори у 2016 році на такому самому рівні, як і Росія, попри їх безпідставність.

 

Водночас, за словами голови комітету Річарда Барра, деякі українські політики активно підтримувати Гілларі Клінтон у 2016 році, але це не можна порівнювати з рівнем втручання Росії.

 

Як повідомлялося, після спростування власних заяв про те, ніби Україна втручалась у вибори в США, сенатор-республіканець Джон Кеннеді знову взявся повторювати хибні твердження кремлівської пропаганди.

 

Як повідомляла УМ, Трамп заявив, що президент України Володимир Зеленський знову спростував, що американський лідер міг тиснути на нього, тому справу про імпічмент можна вважати закритою

 

Раніше у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

 

Зокрема, демократи звинувачують Трампа в спробі втягнути Україну в президентські вибори в США шляхом проведення розслідування проти його головного конкурента — колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.