«Праву руку» Труби спіймали на хабарі: Зеленський просить «перевантажити» ДБР

11:20, 03.12.2019
«Праву руку» Труби спіймали на хабарі: Зеленський просить «перевантажити» ДБР

Президент Володимир Зеленський заявив, що "права рука" директора Державного бюро розслідувань Романа Труби підозрюється в отриманні $150 тисяч хабара, і закликав Верховну Раду прийняти законопроєкт №2116, який має вдосконалити ДБР.

 

Про це йдеться в пості Зеленського у Facebook.

 

""Права рука" директора ДБР підозрюється в отриманні хабаря у розмірі $150 000. Ще один аргумент на користь необхідності перезавантажити керівництво Бюро. Ця інституція створювалась як незалежна та об'єктивна. Шкода, якщо ці добрі наміри не справдяться",- написав президент.

 

Зеленський закликав народних депутатів підтримати важливі поправки та загалом законопроект № 2116 щодо вдосконалення роботи Державного бюро розслідувань.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що у Києві викрили ексслужбовця ГПУ, який за 150 тисяч доларів "обіцяв" закрити справу проти столичного забудовника.

 

"Слідством встановлено, що колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця вимагав зі столичного забудовника 150 тисяч доларів США неправомірної вигоди начебто для одного з керівників правоохоронних органів за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу стосовно цієї компанії",- сказали в прокуратурі.

 

Ексначальника Головного слідчого управління ГПУ та підприємця затримали 3 грудня після одержання ними перших 75 тисяч доларів.



Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим особам про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 4 ст. 369 (хабар) КК України.



Тривають невідкладні слідчі дії. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння цього злочину.