Напад на ветера на «Хана» у Києві перекваліфікували на умисне вбивство

16:53, 21.11.2019
Напад на ветера на «Хана» у Києві перекваліфікували на умисне вбивство

У кримінальному провадженні про напад на ветерана АТО та його дружину у Києві змінили остаточну кваліфікацію на умисне вбивство.

 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва у Facebook.

 

“За погодження Київської місцевої прокуратури № 8 слідчими поліції повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри двом особам, які, за версією слідства, причетні до жорсткого побиття сімейної пари 9 листопада 2019 року на вулиці Академіка Кіпріанова у Києві”, — йдеться в повідомленні пресслужби.

 

У прокуратурі нагадали, що раніше дії підозрюваних були кваліфіковані як замах на умисне вбивство двох осіб, вчинений за попередньою змовою групою осіб.

 

“У зв’язку з тим, що один з потерпілих (ветеран АТО) 20 листопада 2019 року помер у лікарні від спричинених тілесних ушкоджень, що перебувають у причинно-наслідковому зв’язку з настанням смерті, дії підозрюваних додатково кваліфіковано як умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України). У четвер, 21 листопада 2019 року, підозрюваним у присутності захисників повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні злочинів, передбачених п. 12. ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п.п. 1,12, ч. 2 ст. 115 КК України”, — йдеться в повідомленні.

 

Як зазначили правоохоронці, обидва підозрюваних за рішенням суду перебувають під вартою без права на заставу. Санкція статті передбачає від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне позбавленням волі.

 

Як повідомляла УМ, уночі проти 10 листопада в під'їзді власного будинку в Києві на сходах між поверхами знайшли ветерана АТО, бійця 90-го батальйону Ігора Панова, позивний "Хан", і його дружину.

 

"Знайдені непритомними, з проломленими головами... ОБОЄ!!! Їх доставили в 17 лікарню. Терміново були проведені операції обом. Під час трепанації черепа в Хана почалася сильна кровотеча, була велика крововтрата. Робили 16 переливань, Оксані - трохи менше. Обоє в комі й на апаратах штучної вентиляції", - написала тоді волонтерка Тетяна Грубенюк 

 

В пресслужбі поліції повідомили, що в нападі на "Хана" підозрюють його пасинка.

 

"Ми встановили, що вчора ввечері [9 листопада] між сином і матір'ю в телефонній розмові виник конфлікт. Тому хлопець приїхав до будинку, де вона проживала. Під час чергової сварки він намагався її побити, тому за жінку заступився вітчим. Згодом пасинок покликав свого друга, з яким і завдали подружжю тілесних ушкоджень і втекли. Чоловіка і жінку госпіталізували і прооперували", - розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишов.

 

Обох підозрюваних затримали. Це молоді люди 1989 і 1990 років народження.

 

Їм закидають ч.2 ст.15 і ч.2 ст.115 Кримінального кодексу - замах на вбивство.

 

20 листопада ветеран АТО “Хан”, якого жорстоко побили у Києві, помер.