«Кораблі повернуться, тоді поголюся»:Зеленський про забобони у президентському кріслі

15:05, 19.11.2019
«Кораблі повернуться, тоді поголюся»:Зеленський про забобони у президентському кріслі

Президент Володимир Зеленський заявив, що не буде голитися допоки три українські судна, які  захопила Росія у листопаді 2018 року, не повернуться додому.

 

Джерело: спільний брифінг президента України та прем’єра Чехії Андрея Бабіша.

 

"Ми щодня з чимось боремося… Я вам чесно скажу, я хочу вибачитися, що я не поголився. Це не просто так. Є таке українське слово "забобони". Дуже класне слово я його дуже люблю. Зараз я очікую кораблі. Кораблі повернуться, тоді поголюся",- скзав президент.

  

За його словами, від зустрічі у нормандському форматі він очікує "реальних результатів".

 

Він обіцяв, що обговорить з лідерами Франції, Німеччини і Росії питання конкретних термінів закінчення військового конфлікту на Донбасі.

 

Також Зеленський має намір на зустрічі лідерів країн нормандського формату порушувати питання про конкретні терміни деокупації Донбасу, повернення заручників, вирішення безпекової ситуації та місцеві вибори.

 

“Зараз дуже серйозно готуємося до цієї зустрічі. Я хотів би реальних результатів. Кожного дня ми можемо багато говорити про припинення війни на Донбасі, повернення наших територій, але ми не можемо просто про це говорити, треба домовлятися про повернення наших територій. Я говорю про хоча б зрозумілі якісь терміни. Тобто, я хочу говорити про повернення, деокупацію Донбасу з якимись більш-менш чіткими термінами”, - сказав Зеленський і додав, що порушуватиме це питання на “нормандській зустрічі”.

 

Крім того, Президент прагне досягти на переговорах “більше конкретики” щодо звільнення і повернення Росією українських заручників та політв’язнів.

 

“Ми хочемо всіх наших людей повернути додому, до їх сімей, до батьків. Я теж хочу говорити, коли. Якщо всіх, то коли. Для мене відповідь на слово “коли” - це конкретні терміни найближчим часом”, - підкреслив глава держави.

 

Як повідомляла УМ, 18 листопада пресцентр Командування Військово-Морських Сил України повідомив у Facebook, що затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року катери "Нікополь", "Бердянськ" та буксир "Яни Капу" прибудуть додому 20-21 листопада.

 

15 листопада стало відомо, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня 2019 року в Парижі. Того ж дня відбулася телефонна розмова Макрона і президента України Володимира Зеленського. 

 

Макрон і Зеленський обговорювали проведення саміту в "нормандському форматі", який відбудеться 9 грудня в Парижі.

 

Остання "нормандська зустріч" пройшла у жовтні 2016 року.