В Охтирці попрощалися з Дмитром Мовчаном та Денисом Ярмаком, які загинули у Балаклії

13:32, 19.11.2019
В Охтирці попрощалися з Дмитром Мовчаном та Денисом Ярмаком, які загинули у Балаклії

На Сумщині 19 листопада попрощалися із загиблими в Балаклії саперами дислокованої в Охтирці військової частини А0563 прапорщиком Дмитром Мовчаном та старшим солдатом Денисом Ярмаком.

 

Про це повідомляють UA:Суми. 

 

Прощання відбулося у приміщенні клубу військової частини.


Провести в останню дорогу військовослужбовців прийшли багато мешканців міста і бойові побратими загиблих.

 

В Охтирці 19 листопада розпорядженням міського голови оголошено днем жалоби за загиблими в Балаклії саперами.

 

На знак скорботи за загиблими приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою на будівлях і спорудах органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій міста.

 

Розпорядженням передбачено обмеження та проведення розважально-концертних заходів на території міста та заборону звучання розважальної музики у закладах торгівлі, ресторанного господарства, в громадському транспорті.

 

Як повідомляла УМ, 15 листопада о 14:30 на арсеналі в Балаклії на спеціально обладнаному майданчику для утилізації боєприпасів сталося близько 20 вибухів.

 

За інформацією Генштабу ЗСУ, внаслідок цієї надзвичайної події двоє військовослужбовців-саперів загинули, п’ятеро отримали поранення.

 

Згодом, 17 листопада, в лікарні від політравм помер ще один постраждалий від вибуху – старший солдат родом з Кіровоградщини. Серед постраждалих двоє уродженців Чугуєва Харківської області, один з Києва.


Слідчі теруправління ДБР у Полтаві проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України - недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду.

 

Генштаб ЗСУ висловив припущення, що ймовірно у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, які готували для утилізації, зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу «Куб», відбулось його загоряння з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів.