Зустріч «нормандської четвірки» призначено на 9 грудня

20:59, 15.11.2019
Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" має відбутись 9 грудня.
 
Про це повідомили у прес-службі Офісу президента України.
 
Повідомляється, що Зеленський  провів перемовини із президентом Франції Еммануелем Макроном під час яких скоординували підготовку до зустрічі у "нормандському форматі".
 
Президент Франції наголосив, що Україна виконала всі необхідні умови для того, щоб саміт у "нормандському форматі" відбувся.
 
Зеленський поінформував Макрона про актуальну безпекову ситуацію на Донбасі.
 
Президент Франції запевнив, що Україна може й надалі розраховувати на підтримку офіційного Парижа в усіх питаннях.
 
Як писала "УМ", раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна, Франція і Німеччина дійшли згоди щодо дати зустрічі в Нормадському форматі, але Росія гальмує процес.
 
Нагадаємо, раніше в Кремлі заявляли, що підготовка до саміту "нормандської четвірки" "неможлива" через нові підходи і запити однієї зі сторін". При цьому 3 листопада Пєсков заявив, що Путін зацікавлений у проведенні зустрічі з лідерами ФРН, Франції та України у "нормандському форматі" за умови термінової необхідності.
 
Крім того, Кремль назвав "нормандську" зустріч до кінця року "передчасною".
 
Росія блокувала зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", за результатами якої сторони можуть підписати документи, важливі для досягнення миру на Донбасі. Українська сторона виконала всі висунуті умови для зустрічі глав країн "Нормандського формату".